Uniwersytet Ślaski w Katowicach - Centralny System UwierzytelnianiaNie jesteś zalogowany | zaloguj się
katalog przedmiotów - pomoc

Techniki analizy tkanek roślinnych i zwierzęcych

Informacje ogólne

Kod przedmiotu: 01-BI-S1-TATRZ05 Kod Erasmus / ISCED: (brak danych) / (brak danych)
Nazwa przedmiotu: Techniki analizy tkanek roślinnych i zwierzęcych
Jednostka: Wydział Nauk Przyrodniczych
Grupy:
Punkty ECTS i inne: 4.00
zobacz reguły punktacji
Język prowadzenia: (brak danych)
Rodzaj przedmiotu:

fakultatywny

Zajęcia w cyklu "semestr zimowy 2020/2021" (zakończony)

Okres: 2020-10-01 - 2021-02-21
Wybrany podział planu:


powiększ
zobacz plan zajęć
Typ zajęć: Laboratorium, 50 godzin więcej informacji
Wykład, 10 godzin więcej informacji
Koordynatorzy: Magdalena Kowalska
Prowadzący grup: Łukasz Gajda, Kamil Janelt, Magdalena Kowalska, Ewa Kurczyńska, Dominika Kwiecińska, Ewa Mazur, Anna Milewska-Hendel, Anna Ostróżka, Katarzyna Sala, Justyna Wróbel-Marek
Lista studentów: (nie masz dostępu)
Zaliczenie: Przedmiot - Zaliczenie na ocenę
Laboratorium - Zaliczenie na ocenę
Wykład - Zaliczenie na ocenę
Sposób ustalania oceny końcowej:

Ocena końcowa modułu ustalana jest na postawie ocen z laboratorium (0,5) oraz z kolokwium zaliczeniowego z wykładów (0,5).

Na ocenę z laboratorium składać się będą: ocena ze sprawozdania pisemnego z pracy laboratoryjnej (0,5) oraz ocena ciągła umiejętności praktycznych studenta (0,5).

Pełny opis:

Studenci zdobędą wiedzę oraz umiejętności dotyczące technik przygotowania, utrwalania, odwadniania oraz zatapiania tkanek/narządów roślinnych i zwierzęcych dla potrzeb mikroskopii świetlnej, fluorescencyjnej oraz transmisyjnej mikroskopii elektronowej.

Uwagi:

Problemy pojawiające się w trakcie pracy własnej studenta, bądź w trakcie wykładów i laboratoriów mogą być wyjaśniane i omawiane podczas konsultacji z osobami prowadzącymi przedmiot.

Opisy przedmiotów w USOS i USOSweb są chronione prawem autorskim.
Właścicielem praw autorskich jest Uniwersytet Ślaski w Katowicach.