Uniwersytet Ślaski w Katowicach - Centralny System UwierzytelnianiaNie jesteś zalogowany | zaloguj się
katalog przedmiotów - pomoc

Techniki analizy tkanek roślinnych i zwierzęcych

Informacje ogólne

Kod przedmiotu: 01-BT-S1-TATRZ03 Kod Erasmus / ISCED: (brak danych) / (brak danych)
Nazwa przedmiotu: Techniki analizy tkanek roślinnych i zwierzęcych
Jednostka: Wydział Biologii i Ochrony Środowiska
Grupy: Przedmioty do wyboru - biotechnologia /stacj I stopnia/
Punkty ECTS i inne: 6.00
Język prowadzenia: (brak danych)
Rodzaj przedmiotu:

fakultatywny

Zajęcia w cyklu "semestr zimowy 2015/2016" (zakończony)

Okres: 2015-10-01 - 2016-02-17
Wybrany podział planu:


powiększ
zobacz plan zajęć
Typ zajęć: Laboratorium, 50 godzin więcej informacji
Wykład, 10 godzin więcej informacji
Koordynatorzy: Magdalena Rost-Roszkowska
Prowadzący grup: Magdalena Rost-Roszkowska
Lista studentów: (nie masz dostępu)
Zaliczenie: Przedmiot - Zaliczenie na ocenę
Laboratorium - Zaliczenie na ocenę
Wykład - Zaliczenie na ocenę
Sposób ustalania oceny końcowej:

Ocena końcowa modułu ustalana jest na postawie ocen z laboratorium (0,5) oraz z zaliczenia pisemnego z wykładów (0,5).

Na ocenę z laboratorium składać się będą: ocena ze sprawozdania pisemnego z pracy laboratoryjnej (0,5) oraz ocena ciągła umiejętności praktycznych studenta (0,5).


Pełny opis:

Studenci zdobędą wiedzę oraz umiejętności dotyczące technik przygotowania, utrwalania, odwadniania oraz zatapiania tkanek/narządów roślinnych i zwierzęcych dla potrzeb mikroskopii świetlnej, fluorescencyjnej oraz transmisyjnej mikroskopii elektronowej.

Uwagi:

Problemy pojawiające się w trakcie pracy własnej studenta, bądź w trakcie wykładów i laboratoriów mogą być wyjaśniane i omawiane podczas konsultacji z osobami prowadzącymi przedmiot.

Opisy przedmiotów w USOS i USOSweb są chronione prawem autorskim.
Właścicielem praw autorskich jest Uniwersytet Ślaski w Katowicach.