Kuchnia śródziemnomorska przez wieki
Informacje ogólne
Kod przedmiotu: | 02-MD-S1-KŚW |
Kod Erasmus / ISCED: | (brak danych) / (brak danych) |
Nazwa przedmiotu: | Kuchnia śródziemnomorska przez wieki |
Jednostka: | Wydział Humanistyczny |
Grupy: | |
Punkty ECTS i inne: |
3.00
|
Język prowadzenia: | (brak danych) |
Zajęcia w cyklu "semestr zimowy 2020/2021" (zakończony)
Okres: | 2020-10-01 - 2021-02-21 |
Przejdź do planu
PN WT ŚR CZ C
PT |
Typ zajęć: |
Ćwiczenia, 30 godzin
|
|
Koordynatorzy: | Patrycja Matusiak, Anna Szczepaniak | |
Prowadzący grup: | Patrycja Matusiak | |
Lista studentów: | (nie masz dostępu) | |
Zaliczenie: | Zaliczenie z modułu | |
Sposób ustalania oceny końcowej: | Ocenę końcową stanowi średnia ważona z obecności, (25%) przygotowania do zajęć (25%) oraz przygotowanego referatu (50%). |
|
Pełny opis: |
Moduł „Kuchnia śródziemnomorska przez wieki” ma za zadanie przybliżyć tematykę kulinarną zarówno czasów antycznych, jak i Bizancjum, oraz pokazać związki ze współczesną kuchnią śródziemnomorską. Oprócz historii kuchni przedstawione zostaną związki między kuchnią a kulturą, tematyka kuchni śródziemnomorskiej w literaturze i sztuce oraz zagadnienia związane z rekonstrukcją kuchni antycznej. |
Opisy przedmiotów w USOS i USOSweb są chronione prawem autorskim.
Właścicielem praw autorskich jest Uniwersytet Ślaski w Katowicach.
Właścicielem praw autorskich jest Uniwersytet Ślaski w Katowicach.