Podstawy biotechnologii mikroorganizmów
Informacje ogólne
Kod przedmiotu: | W2-S2BT19-2BT-55 | Kod Erasmus / ISCED: | (brak danych) / (brak danych) |
Nazwa przedmiotu: | Podstawy biotechnologii mikroorganizmów | ||
Jednostka: | Wydział Nauk Przyrodniczych | ||
Grupy: | |||
Punkty ECTS i inne: |
0 LUB
4.00
(zmienne w czasie)
![]() ![]() |
||
Język prowadzenia: | (brak danych) | ||
Rodzaj przedmiotu: | obowiązkowy |
Zajęcia w cyklu "semestr letni 2019/2020" (zakończony)
Okres: | 2020-02-24 - 2020-09-30 |
![]() |
Typ zajęć: |
Laboratorium, 35 godzin ![]() Wykład, 10 godzin ![]() |
|
Koordynatorzy: | Bożena Nowak | |
Prowadzący grup: | Sławomir Borymski, Anna Markowicz, Bożena Nowak | |
Lista studentów: | (nie masz dostępu) | |
Zaliczenie: |
Przedmiot -
Egzamin
Laboratorium - Zaliczenie na ocenę Wykład - Egzamin |
|
Sposób ustalania oceny końcowej: | Ocena końcowa z modułu wymaga uzyskania przez studenta pozytywnej oceny z laboratorium i egzaminu zarówno z części biochemicznej jak i mikrobiologicznej. Ocena końcowa modułu ustalana jest na postawie ocen z laboratorium (0,5) oraz egzaminu (0,5). Średnia 4,75 i powyżej oznacza ocenę bdb, 4,74 do 4,25 +db, 4,24 do 3,75 db, 3,74 do 3,25 +dst, 3,24 do 2,75 dst, poniżej 2,75 ndst. |
|
Pełny opis: |
Moduł przedstawia zaawansowaną problematykę syntez i degradacji mikrobiologicznych | |
Uwagi: |
Wykłady - sala A139, Laboratoria - sala C-154 (część biochemiczna) i sala A-118 (część mikrobiologiczna), zgodnie z planem zajęć. Po ogłoszeniu zagrożenia epidemicznego zajęcia przeniesiono w wirtualną przestrzeń dysk google. |
Właścicielem praw autorskich jest Uniwersytet Ślaski w Katowicach.