Antropologia jedzenia (e-learning) (moduł fakultatywny - scieżka społeczna)
Informacje ogólne
Kod przedmiotu: | W6-AK-FSS-S2-AJ | Kod Erasmus / ISCED: | (brak danych) / (brak danych) |
Nazwa przedmiotu: | Antropologia jedzenia (e-learning) (moduł fakultatywny - scieżka społeczna) | ||
Jednostka: | Wydział Sztuki i Nauk o Edukacji | ||
Grupy: | |||
Punkty ECTS i inne: |
3.00 ![]() |
||
Język prowadzenia: | (brak danych) | ||
Rodzaj przedmiotu: | fakultatywny |
Zajęcia w cyklu "semestr letni 2021/2022" (w trakcie)
Okres: | 2022-02-21 - 2022-09-30 |
![]() |
Typ zajęć: |
Konwersatorium, 30 godzin ![]() |
|
Koordynatorzy: | Maciej Kurcz | |
Prowadzący grup: | Maciej Kurcz | |
Lista studentów: | (nie masz dostępu) | |
Zaliczenie: | Zaliczenie z modułu | |
Sposób ustalania oceny końcowej: | średnia wyników z testów cząstkowych i testu końcowego |
|
Pełny opis: |
Aperitif Wprowadzenie do zagadnień modułu, Studia nad pożywieniem a nauki humanistyczne i społeczne – historia i dorobek teoretyczny Znaczenie jedzenia w historii kultury – refleksja na temat używek, chleba mięsa,. Danie główne 4 Jedzenie i tożsamość 5. Jedzenia i władza 6. Symboliczne wymiary jedzenia i gotowania. 7. Jedzenie a magia i religia – jedzenia jako religia 8. „Kulinarne rewolucje” – ideologie, mody, trendy w kuchni, dewiacje jedzeniowe. Deser 9.Jedzenie w zglobalizowanym świecie |
Zajęcia w cyklu "semestr letni 2022/2023" (jeszcze nie rozpoczęty)
Okres: | 2023-02-27 - 2023-09-30 |
![]() |
Typ zajęć: |
Konwersatorium, 30 godzin ![]() |
|
Koordynatorzy: | Maciej Kurcz | |
Prowadzący grup: | Maciej Kurcz | |
Lista studentów: | (nie masz dostępu) | |
Zaliczenie: | Zaliczenie z modułu |
Opisy przedmiotów w USOS i USOSweb są chronione prawem autorskim.
Właścicielem praw autorskich jest Uniwersytet Ślaski w Katowicach.
Właścicielem praw autorskich jest Uniwersytet Ślaski w Katowicach.