Techniki analizy tkanek roślinnych i zwierzęcych
Informacje ogólne
Kod przedmiotu: | W2-S1BT19-1BT-42 |
Kod Erasmus / ISCED: | (brak danych) / (brak danych) |
Nazwa przedmiotu: | Techniki analizy tkanek roślinnych i zwierzęcych |
Jednostka: | Wydział Nauk Przyrodniczych |
Grupy: | |
Punkty ECTS i inne: |
4.00
|
Język prowadzenia: | (brak danych) |
Rodzaj przedmiotu: | fakultatywny |
Zajęcia w cyklu "semestr zimowy 2021/2022" (zakończony)
Okres: | 2021-10-01 - 2022-02-20 |
![]() |
Typ zajęć: |
Laboratorium, 50 godzin
Wykład, 10 godzin
|
|
Koordynatorzy: | Magdalena Kowalska | |
Prowadzący grup: | Magdalena Kowalska, Ewa Kurczyńska, Ewa Mazur, Anna Milewska-Hendel, Anna Ostróżka, Patrycja Piotrowska, Katarzyna Sala, Justyna Wróbel-Marek | |
Lista studentów: | (nie masz dostępu) | |
Zaliczenie: |
Przedmiot -
Zaliczenie na ocenę
Laboratorium - Zaliczenie na ocenę Wykład - Zaliczenie na ocenę |
|
Sposób ustalania oceny końcowej: | Ocena końcowa modułu ustalana jest na postawie ocen z laboratorium (0,5) oraz z kolokwium zaliczeniowego z wykładów (0,5). Na ocenę z laboratorium składać się będą: ocena ze sprawozdania pisemnego z pracy laboratoryjnej (0,5) oraz ocena ciągła umiejętności praktycznych studenta (0,5). |
|
Pełny opis: |
Studenci zdobędą wiedzę oraz umiejętności dotyczące technik przygotowania, utrwalania, odwadniania oraz zatapiania tkanek/narządów roślinnych i zwierzęcych dla potrzeb mikroskopii świetlnej, fluorescencyjnej oraz transmisyjnej mikroskopii elektronowej. |
|
Uwagi: |
Problemy pojawiające się w trakcie pracy własnej studenta, bądź w trakcie wykładów i laboratoriów mogą być wyjaśniane i omawiane podczas konsultacji z osobami prowadzącymi przedmiot. |
Opisy przedmiotów w USOS i USOSweb są chronione prawem autorskim.
Właścicielem praw autorskich jest Uniwersytet Ślaski w Katowicach.
Właścicielem praw autorskich jest Uniwersytet Ślaski w Katowicach.